18.12.2014

Joulun odottaminen


Tänä jouluna päätimme, ettemme hanki joulukuusta ollenkaan. Sen seurauksena kuusenkoristeiksi tarkoitetut virkatut tähdet pääsivätkin toiseen tarkoitukseen. Teippasin ne oviaukon yläpuolelle koristeiksi. Kuusi jätetään tänä vuonna pois ihan vain kissojen vuoksi. Viime jouluna pääsimme katselemaan, kun kissat hyppivät innoissaan kuusen kimpussa. Koristelimme silloin kuusen hienoksi, mutta kissojen takia jouduimme aina siirtelemään koristeet aina vain ylemmäksi. Jostain syystä koristeet olivat erittäin kiinnostavia. Muistan kun vnahempieni luona asuessani meidän silloinen kissamme varasti koristepallot kuusesta. Pari kuukautta joulun jälkeen koristeita löytyi mm. lipaston alta. Rikkinäisenä tai ehjänä.




Olen virkannut myöskin pari lasinalusta joulunpunaisesta langasta. Jouluaattona ne pääsevätkin joulupöydälle, kynttilänjalkojen alle tuomaan hieman tunnelmaa.




Ennenkuin aloitin alusten virkkaamisen, mietin millaisia niistä tulee, kun kissani ovat hukanneet pienimmän virkkuukoukkuni. Olen joskus laittanut koukun pöydälle odottamaan, jolloin kissat ovat tietenkin sen huomanneet ja alkaneet leikkimään sillä.




Kynttilät tuovat tunnelmaa kotiin kuin kotiin. Olen kasvanut kodissa, jossa poltettiin paljon kynttilöitä. Eräänä jouluna sain äidiltäni joululahjaksi Partyliten teekannusomisteen. Teekannu on tällaisten pienten keijujen koti. Ikävä kyllä kannu on hieman kärsinyt, sillä siitä on katkennut kahva. ja parilta keijulta on katkennut siipi tai pari.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti